Döner Dükkanı Açmak

29-01-2024 10:30
Döner Dükkanı Açmak
Zannediyoruz ki hemen hemen herkes hayatının bir döneminde en az bir kere kafe, butik, dönerci tarzı işletmeler açmayı hayal etmiş veya bizzat gerçekleştirmiştir. Buradan hareketle dönerci açmak istiyorum diyenlerin zihinlerinde şu sorular belirmiştir; dönerci dükkanı açmak karlı mı? Dönerciler ne kadar kazanır? 

Dönerci dükkanı açmak için gerekli sermaye, kullanılacak endüstriyel mutfak ekipmanları maliyetleri ve yapılacak harcamaların ne kadar sürede geri kazanılacağı gibi sorular, girişimciler için önemlidir. Bu kapsamda dönerci dükkanı açma maliyeti ve bu süreçte bilinmesi gereken tüm soruların detaylı cevabını bulacağınız alt başlıklara yazımızın devamında yer verilmiştir.

Dönerci Dükkanı Nasıl Açılır?

Hazırsanız dönerci dükkanı nasıl açılır? Sorusunun yanıtıyla başlayalım. Döner dükkanı açmak için endüstriyel mutfak malzemeleri sahibi olmanın yanı sıra izlenmesi gereken çeşitli rotalar vardır. Bu kapsamda dönerci açmak için tüm kalemler masaya yatırılarak kapsamlı bir plan yapılmalıdır. 

  • Öncelikle gerekli izin ve belgeleri tamamlayarak İşletme lisansınızı alın.
  • Yapmanız gereken ikinci iş bu proje için ne kadarlık bir bütçe ayırabileceğinizi belirlemenizdir.
  • Yatırım bütçesi tespit edildikten sonra işletmenizi açmak istediğiniz lokasyonda bir dükkan kiralamalı veya satın almalısınız. Elbette burada lokasyon ve hedef kitle analizi detaylı şekilde yapılmalıdır.
  • Daha sonra ekonomik açıdan bir tasarruf sağlamanız açısından uygun fiyat bandında endüstriyel mutfak ekipmanları satın alınız.
  • Akabinde kasap ve tedarik zincirini organize edin.
  • Son aşamada ise reklam ve pazarlama stratejisini planlayın. Geleneksel yöntemlerin yanı sıra dijital çözümlerden yararlanarak bilinirliğinizi hızla artırabilirsiniz.

Döner Dükkanı Açma Maliyeti

Döner dükkanı açma maliyeti çeşitli kalemlerin sıralanması sonucunda ortalama olarak hesap edilebilmektedir. Bunlar temel olarak; kira bedeli, çalışanların maaşları, elektrik-su gibi giderler, döner ocakları, döner kesme makinaları, masa ve sandalyeler, yazarkasa, mutfak ekipmanları gibi parçalardan oluşmaktadır. Bu liste isteğe göre daha da uzatılabilir. Bu doğrultuda en önemli ekipmanlardan olan döner ocakları uygun fiyat ve kalite güvencesiyle Mert Mutfak Aletleri bünyesinde 5 bin TL ile 20 bin TL, döner kesme makineleri ise 10 bin TL ile 25 bin TL arasında satışa sunulmaktadır.

Tavuk Dönerci Açmak İçin Gerekli Belgeler

Dönerci açmak için gerekenler denildiğinde bazı belgeler sıralanacaktır. Bu belgeler aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır. Detaylı bilgi ve güncellemeler için ilgili kurumlara başvurmayı unutmayınız.

  • - Ruhsat başvurusu beyan formu
  • - T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanı fotokopisi
  • - Sicil numarası kaydı
  • - Vergi levhasının fotokopisi
  • - Tapu fotokopisi veya kira kontratı
  • - Sağlık raporu aslı, İmza beyannamesi
  • - Yerleşim yeri belgesi
  • - Yangın söndürme cihazı alım veya dolum faturası
  • - İki adet vesikalık fotoğraf, Esnaf oda kayıt belgesi
  • - Ustalık belgesi
  • - Çalışma izin belgesi

Döner Dükkanı Açmak İçin Gerekli Malzemeler

Eğer siz de ilgili gıda sektörüne girmeyi düşünüyor ve plan yapma aşamasındaysanız döner dükkanı için gerekli malzemeler kapsamında bir dizi ekipmana ihtiyacınız olacaktır. Bunlar, derin donduruculardan tutun da dönerci ocakları, küçük mutfak gereçlerine kadar uzanır.  Aşağıda dönerci dükkanı malzemeleri başlığı altında olmazsa olmaz bazı ekipmanlara yer verilmiştir;

1. Döner Ocakları

Döner ocakları çeşitli modellerde üretilmektedir. Bu doğrultuda satın alınacak ürünün ihtiyacınız olan özelliklere sahip olması önemlidir. Bazı döner ocağı modelleri; elektrikli döner ocağı, doğalgazlı döner ocğaı, alttan motorlu döner ocağı.

2. Döner Kesme Makineleri

Döner kesme makinesi, dönerci dükkanının en önemli paydaşlarından biri olmaktadır. Model olarak en çok elektrikli döner kesme makinesi tercih edilirken, özellik olarak ise ürünün ısıya dayanıklı, kolay temizlenebilir ve çeşitli bıçak aparatlarının olmasına dikkat edilmelidir.

3. Sebze Doğrama Makineleri

Sebze doğrama makineleri hızlı servis amacı güden işletmelerde hayati bir misyon üstlenmektedir. Bu doğrultuda sebze kesme makinesi paslanmaz çelik bıçaklar, çeşitli kesici disk seçeneği ve güvenlik mekanizmasına sahip olmalıdır.

4. Derin Dondurucular

Dönerci dükkanı ekipmanları arasında derin dondurucular da kritik bir bileşendir. Zira çeşitli ürünlerin bozulmasını önlemenin yanında ilk günkü gibi taze kalmasını da sağlayacaktır.

5. Servis Tepsisi ve Mutfak Gereçleri

Servis tepsisi adından da anlaşılacağı üzere hazırlanan nefis dönerlerin ikramı esnasında devreye girecek bir araç-gereçtir. Diğer mutfak gereçleri arasında ise bıçaklar, çatal, kaşık, tabaklar, tuzluk vb. malzemeler sıralanabilir.

6. Bulaşık Makineleri

Son olarak ise bahsetmek istediğimiz ekipman dönerci bulaşık makineleri olacaktır. Zira müşterileriniz akın akın işletmenizi ziyaret ederken tek tek tabak yıkamakla uğraşmak oldukça zamanınızı alabilir. Uygun fiyat ve kalite güvencesiyle Mert Makine ürünleri iyi bir dönerci açmak için sizlerin hizmetinizde. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.